Telefoon: 0341-417637
Email:
info@campingklavertjevier.nl

Mooie natuur en omgeving op fiets afstand.

 

Vanaf de camping zijn er op fiets afstand diverse mooie plekken te bekijken.

 

Via Ermelo kunt u bijvoorbeeld fietsen richting Drie (ook gemeente Ermelo) alwaar in de bossen een goed restaurant genaamd Boshuis drie te vinden is. Hier kunt u heerlijk genieten van bijvoorbeeld koffie met zelfgemaakte appeltaart op het terras. Ook kan men hier zeer voortreffelijk dineren met kleine of grote gezelschappen. Op weg hier naartoe rijdt u over fietspaden met prachtige natuur, waarvan u op de foto’s een indruk kunt krijgen.

 

Ook is de Leuvenumse heide op fiets afstand met onder andere een mooie schaapskooi. Hier vertoeft een grote kudde schapen die onder begeleiding van een schaapsherder overdag over de heide trekt.

 

Ook mooi om naartoe te fietsen is Elspeet. Dit kunt u doen door via de Stakenberg (natuurgebied, zie foto) naar Elspeet te fietsen. Op deze route passeert u een recentelijk gerenoveerd hotel / restaurant genaamd de Zwarte boer, waar u onder het genot van een kopje koffie of iets sterkers uit kunt puffen. Vanuit Elspeet kunt u langs Kasteel Staverden (foto) naar Garderen, waar een hele goede ijssalon zit, genaamd de ijstijd. Hier kunt u ambachtelijk gemaakt ijs kopen en is echt niet te versmaden.

 

Ook leuk is een fietstocht naar Strand Horst (foto), waar u heerlijk van zon en water kunt genieten. Ook kunt u hiervandaan met een fietspont oversteken naar Zeewolde, om daar te fietsen of te winkelen.

 

Of gewoon een rondje in de nabije landelijke omgeving waar bijvoorbeeld paarden (foto) in landelijke omgeving gewone situatie is.

 

Ook is Harderwijk op 15 minuten fiets afstand een leuke stad om heen te gaan. Bekend natuurlijk van het Dolfinarium, maar ook zeer de moeite waard vanwege de historische binnenstad, welke deels nog omsloten is door een oude stadsmuur. Binnen deze stadsmuur bijvoorbeeld de Vischmarkt (zie foto’s) met restaurants en terrasjes gelegen tussen en in historische panden. Ook is de oude haven altijd een mooi plaatje om te bekijken.

 

Natuurlijk kunt u ook op de boulevard met uitzicht op het Veluwemeer van een heerlijk kopje koffie, lunch of diner genieten in één van de diverse restaurants.

 

Al met al veel mogelijkheden om te fietsen of te wandelen.